Босюк Альона Сергіївна

Босюк Альона Сергіївна

доктор філософії (Ph.D), асистент кафедри «Хімічна техніка та промислова екологія» НТУ «ХПІ». Автор та співавтор понад 10 наукових публікацій та більше 15 тез доповідей, опублікованих в українських та зарубіжних виданнях.

Основна наукова діяльність зосереджена на інтенсифікації процесів очищення стічних вод.

Освіта:

У 2019 році з відзнакою закінчила Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» та здобула освітній ступінь магістр за спеціальністю «Екологія».

В період 2020-2024 рр. навчалась в аспірантурі; в липні 2024 року захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня доктор філософії за спеціальністю 101 – Екологія, за темою «Інтенсифікації очистки багатокомпонентних стоків машинобудівного підприємства задля підвищення рівня екологічної безпеки».

Досвід роботи:

З 2020 року працювала за фахом у ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Інститут екологічних технологій» на посаді інженера з охорони навколишнього середовища. В посадові обовʼязки входила розробка та узгодження екологічної документації для підприємств України.

Протягом 2020-2023 рр. – провідний інженер з охорони навколишнього середовища на ДП «ХМЗ «ФЕД». Основною сферою діяльності був контроль за дотриманням норм законодавства України з екологічної безпеки.

3 2024 року працює асистентом на кафедрі «Хімічна техніка та промислова екологія».

Приймала участь у міжнародній конференції European Astronomical Society (EAS) Annual Meeting 2023 (Krakow, Poland) з доповіддю на тему «Stellar insights: an informational and educational platform for advancing astronomy in Kharkiv, Ukraine».

Також брала участь у науковому проєкті «Атомна енергетика – вихід Європи з енергетичної кризи», конференція проходила в рамках «Nuclear Days» (Ядерні дні) 2023, на базі University of West Bohemia (Pilsen, Czech Republic). Тема доповіді  «Green revolution for Europe: nuclear energy as a way to sustainable development and environmental protection».

Наукові профілі:

Google Scholar:

https://scholar.google.com.ua/citations?user=J3x0vikAAAAJ&hl=uk

ID Scopus:

https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=58575156600

ORCID:

https://orcid.org/0000-0001-5254-2272

Сертифікати:

сертификат