Захист бакалаврів-2024: на зустріч викликам

Кожний проведений захист дипломних робіт у Харкові коштує неймовірних зусиль

Кожна написана дипломна робота під час війни змушує студентів та керівників вивчити на пам’ять місцезнаходження найближчих укриттів, розклад відключень електроенергії, навчитися працювати вночі, проводити тренування захисту о п’ятій ранку. Але головне – це знайти мотивацію для того, щоб робота була виконана на високому рівні. Й це не тільки про відсутність фактів академічної недоброчесності у роботі. Це й про актуальність теми, про проведення експериментів, про аналіз отриманих даних, про пошук сучасних рішень та їх адаптацію до реалій України. Найважче писати роботи у прифронтових містах та селах. Постійне перебування у стресовій ситуації знижується когнітивні здібності, й можна просидити перед екраном ноутбуку пів години, а написати всього одне речення. Тим не менш, захисти студентів груп МІТ-120, МІТ-121с, МІТ-420 показали, що наші студенти та викладачі зроблені зі сталі, адже переважна більшість з цьогорічних бакалаврів живе саме у прифронтових містах Харківської та Донецької області. Подивиться на обличчя наших студентів під час захисту. Талеві та незламні) Всі впевнені у собі та готові відповідати на всі запитання комісії.

Серед цьогорічних тем кваліфікаційних робіт бакалаврів спеціальності 101 екологія можна виділити вперше появу таких, що стосуються застосування штучного інтелекту для вирішення різних екологічних задач та проблем.

Також були теми, які стосуються подолання наслідків екологічних катастроф, які стались від початку повномасштабного вторгнення

Багато теплоелектростанцій було зруйновано, але їх відновлення є неминучим та вплив на довкілля треба мінімізувати. Саме тому актуальним залишаються теми, які стосуються оцінки впливу на екологічну ситуацію прилеглих до ТЕС територій

Але захист будь-яких кваліфікаційних робіт не можливо провести без допомоги наших неперевершених інженерів. Адже Бутко Лариса Олексіївна, інженер І категорії, сумлінно готує накази, збирає відгуки керівників та рецензії (для магістрів), проводить захисти он-лайн, потім готує так звану «книгу ДЕК»….титанічна робота, яку не те що не видно, а про яку студенти та більшість викладачів навіть не здогадується. Омріяний диплом не можливо отримати, якщо Бобир Наталія Олександрівна, завідуюча лабораторією, не підготує вчасно додатки до дипломів – а це, уявіть собі, понад 17 сторінок наразі.

Для того, щоб всі студенти на світлині вчасно та успішно захистили свої роботи та стали успішними еклогами, треба налагодити співпрацю в колективі та докласти багато зусиль. Поки що нам це вдається, не дивлячись на те, що це наш  третій випуск  бакалаврів під час війни. Мріємо, що наступного року все буде Україна та захисти будуть очні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *