Продовжуємо співпрацю з полігоном

Харків – місто без сміття. Кількість смітників та якість прибирання у нас найвища в Україні, й це не дивлячись на щоденні руйнування та обстріли. Вже декілька поколінь харків’ян мешкає у дійсно чистому місті, привчаючись з малечку до свідомого поводження зі сміттям.

Доречи, помічали, як швидко прибирають будівельне сміття після чергового прильоту? А чи думали ви, куди його далі направляють? А взагалі, куди дівається наше з вами побутове сміття?

Більша частина потрапляє на полігон твердих побутових відходів у Харківській області, який є найсучаснішим в Україні. Наша кафедра має тісні контакти з дирекцією полігону, а точніше з комунальним підприємством “Комплекс вивозу побутових відходів. Там навіть ростуть дерева, висаджені руками співробітників та студентів кафедри у далекому 2021 році (https://web.kpi.kharkov.ua/htpe/rekultivatsiya-dergachivskogo-poligonu/)

19 вересня 2024 року в межах вивчення дисциплін «Вступ до фаху. Ознайомча практика» студенти-першокурсники кафедри, які навчаються на освітніх програмах 101 «інженерна екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища», а також студенти старших курсів, які знаходяться у м. Харків майже три години провели на полігоні. Провів екскурсію заступник директора з економiчних питань Павло Бабенко. За цей час студенти  ознайомились з роботою відділу логістики, покерували справжніми сміттєвозами, зазирнули у абонентський відділ.

За словами доцента Сакун А.О., яка супроводжувала студентів на цій екскурсії, наші майбутні екологи свідомо ставляться до вирішення проблеми накопичення сміття, тому весь час акцентували увагу на шляхах, які можуть суттєво зменшити обсяги твердих побутових відходів на полігонах. Такі питання та пропозиції лунали під час екскурсії часто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *