Всесвітній день прибирання

Попри страшні обіцянки дощу, погода 18 вересня 2021 року якнайкраще підходила для участі кафедри у Всесвітньому дні прибирання.
Вшосте студенти кафедри разом з викладачами приймали участь у прибиранні сміття. Вже маємо перших студентів, які стали викладачами та приходять зі своїми дітьми))) малесенький герой Віталій з повагою дивився на загартованого шістьма роками прибирання Микиту), який починав свій шлях боротьби зі сміттям у трішки більшому віці)))
Цього року ми охопили три локації:

Continue reading

Навчання під відкритим небом

Поки дозволяє погода – всі на вулицю!
Саме тому , традиційно, перші практичні заняття з дисципліни “Гідрологія” проходять безпосередньо на гідрологічних об’єктах.
Цього року ( 10.09.2021) швидкість руху води, течію, глибину та ширину вимірювали на річці Саржинка. Так, саме вона дала назву Саржиному Яру).

Continue reading

Кодекс Етики НТУ “ХПІ” для першокурсників

За традицією, на початку навчального року для студентів першокурсників Кафедра Хімічної техніки та промислової екології проводимо семінар з розтлумачення основних положень Кодексу Етики НТУ “ХПІ”.
07 вересня 2021 такий семінар провела доц.кафедри Татьяна Тихомирова для студентів групи МІТ-121, під час якого було розглянуто структуру університету та кафедри, питання академічної доброчесності та покарання за її недотримання, політики гендерної рівності, недискримінації, а також поняття неформальної освіти.

Continue reading

Наука під відкритим небом

Молоді вчені та студенти НТУ “ХПІ” взяли участь в науково-просвітницьких заходах “Наука – це просто, наука – це професія, наука – це життя”. Вони відбулися 25 червня на алеях саду Шевченка.

Під час наукових перфомансів демонстрували фізичні та хімічні досліди, вирішували математичні та логічні головоломки, занурювались в дивовижний світ робототехніки, розповідали про безпечну утилізацію відпрацьованих ламп, батарейок та ртутних термометрів, організовували тренінги з надання першої медичної допомоги та, звичайно, виміряли кількість нітратів в овочах та фруктах.

Continue reading